Brad Pitt haragja végzett Ben Affleckkel

Forrás: Freeman Film

-


A Ben Affleck főszereplésével készült Holtodiglan című David Fincher-film harmadik hétvégéjén lekerült az amerikai mozijegy-eladási lista éléről, és a helyét David Ayer nálunk október 23-án debütáló Haragja (Fury) vette át. A filmben Brad Pitt mindössze négy társával és egy tankkal néz szembe több száz nácival a második világháborúban. A Harag nyitását 25 millió dollárra becsülték, ehhez képest 23,5 millió dolláros bevételével kissé alulteljesített, de a Sony szép jövőt remél a 68 millióból készült filmnek, mert már látszik, hogy a nyári popcornszezon után visszatértek a felnőtt nézők a mozikba: a Harag közönségének 51%-a 35 év feletti volt.

Azért Finchernek sincs oka panaszra: filmje csak az USA-ban már 107,1 milliót termelt, és hamarosan le fogja körözni a rendező eddigi legsikeresebb munkáját, a Benjamin Button különös életét, amely 127,5 milliót gyűjtött össze az amerikai mozikból.

Bemutatták még Az élet könyve című animációs filmet, amely 17 milliót hozott, és a Vissza hozzád című Nicholas Sparks-adaptációt, amely 10,2 milliót termelt.

Négy moziban, nagyon lendületesen startolt a hozzánk majd csak januárban érkező Birdman, amelyet velencei premierje óta nagy Oscar-esélyesként tartanak számon: mozinként 103 750 dollárt söpört be, és ezzel az év második legjobb vetítési átlagát produkálta A Grand Budapest Hotel után, amelyet szintén négy moziban kezdtek adni márciusban, és 202 792 dolláros átlagot ért el.