Az On The Spot a kreatívok kreatívja

Fotó: Talabér Géza / Talabér Géza

HÁTTÉR

A Highlights of Hungary projekt tíz kurátor segítségével válogatott 2013 magyar kreatív tartalmai közül, a közönség pedig szavazott. Az első a VS.hu-n exkluzív anyagokkal jelentkező dokumentumfilmes csapat, Cseke Eszter és S. Takács András lett.


Február 13-án este tartották a Highlights of Hungary záróbuliját és díjátadóját.  A jelöltek között volt például a kihagyhatatlan, magyarok alkotta Chuck Norris-os karácsonyi videó, a magyar sikereket bemutató és fiatalokat inspiráló Bridge Budapest, a 15 éves Bëlga, a Gozsdu Udvar mint olyan vagy a tedes előadások magyar fiataljait szervező Tedx Youth Budapest.

A projekt mögött a a kreatív szektor értékmenedzsmentjével foglalkozó Super Channel áll. Az On The Spot csapata nevében Gál Krisztián, a sorozat line-producere vette át a díjat a Kockában tartott bulin. A jelölteket válogató kurátorok között volt például Böszörményi Nagy Gergely, a Design Terminál ügyvezető igazgatója, Oltai Kata kurátor és művészettörténész, Jedlicska Márton, a KirowskiIsobar kreatív igazgatója és Osvárt Judit, a Design Hét Budapest projektvezetője.

Két hét alatt közel tízezren szavaztak a különböző csoportokra, projektekre, személyekre. A második lett a Ma este Színház, a harmadik pedig a Szeged Time Lapse 2013. Őket követte sorrendben a Merényi Bicycles, a hip-hop-os, deszkás, rapes, bmx-es BP Shop, a Punnany Massif 10 éves jubileuma, a százéves házakat ünneplő Budapest100, a városi sétákat szervező Hosszúlépés. Járunk?, a Menjek/Maradjak filmes csapat New York-i videója és a Balaton Sound nagyszínpadának virágos installációja.