Átverés volt az ingyenes Manu Chao-koncert híre

Fotó: MTI/MTVA / Szigetváry Zsolt

-

Április 1-jei tréfának szánták, de túl jól sikerült, felkapta a média, és több mint négyezren jelezték, hogy ott lennének a spanyol–francia zenész meglepetéskoncertjén a VIII. kerületi Gólyában. Most elnézést kérnek mindenkitől.


Már pénteken gyanús volt, hogy tréfa lehet, de a VIII. kerületi Gólya marketingese a VS.hu érdeklődésére is kötötte az ebet a karóhoz: április 1-jén ingyenes koncertet ad a világhírű Manu Chao. A spanyol–francia zenész ugyanis állítólag előszeretettel tart gerillafellépéseket világszerte, olyan – elsősorban balos – helyeken, amelyeket szeretne támogatni, és amelyek közönsége nem feltétlenül jutna el a nagyobb koncertekre.

Persze ez túl szép, hogy igaz legyen. Szombaton a Gólya beismerte, hogy áprilisi tréfának szánták a gerillakoncert hírét. „Van abban némi túlbuzgóság, hogy a tréfából médiahekk lett, és elfogadjuk azt a véleményt, hogy vannak dolgok, amikkel csak finoman lehet viccelődni” – írták a Facebookon. Több mint négyezer ember érezheti magát becsapva, hiszen ennyien jelezték a Facebookon, hogy részt vennének az eseményen – ennyien nyilván be sem férnek a józsefvárosi közösségi kocsmába.