A Nőkért Egyesület a Médiahatósághoz fordul Maksa poénja miatt

-

A Nőkért Egyesület a honlapján tette közzé azt a beadványt, amelyet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz intézett Maksa Zoltán a Hír Tv Paletta című műsorában elhangzott poénja miatt.


A Nőkért.hu-n nyilvánosan ítéli el a feminista jogvédő szervezet Maksa Zoltánt, amiért viccet csinált a nemi erőszakból, és úgy állította azt be, mintha bárki ilyet kívánhatna magának. A Nőkért Egyesület továbbá beadvánnyal élt a Médiahatóság felé, mivel szerintük a kérdéses poén nem csupán ízetlen, hanem több pontban sérti a médiatörvényt is.A szexuális erőszak súlyos bűncselekmény, melynek bagatellizálása sérti a közerkölcsöt, és káros mintát szolgáltat a gyermek- és fiatalkorú nézők számára” - áll Antoni Rita, a Nőkért Egyesület elnökének közleményében, aki szerint a szexuális erőszakon való viccelődés ugyanúgy nem fér bele a szólásszabadságba, mint a rasszizmus vagy az antiszemitizmus.


Szintén a Nőkért Egyesület aktivistái voltak azok, akik szeptemberben a Class FM műsora, a Morning Show ügyében fordultak a Médiahatósághoz, mikor Sebestyén Balázsék szerintük nem megfelelően beszéltek az ELTE gólyatáborában elkövetett nemi erőszakról, sőt még jót derültek is rajta. Akkor a Médiahatóság bírsággal sújtotta a műsort.