A nő, ha negyven, izzó naturista – nem bírnak leállni a kortárs költők

Forrás: MTI

-

Szabó T. Anna és Lackfi János Facebookon hódító verspárbajába mások is beszálltak, és most már tényleg mindent tudunk a negyvenes férfiakről és nőkről.


Néhány költő a héten a negyvenesekről szóló versekkel bombázta egymást és a Facebookot, az egész lavinát elindító Szabó T. Anna és Lackfi János pedig a jelek szerint még mindig nem tudnak leállni. Még pénteken is posztoltak verset a témában, de ha minden igaz, ezekkel most le is zárták az ügyet.

Az egész azzal kezdődött, hogy Szabó T. Anna kiposztolta egy régebbi, Lackfinak szánt versét, mire kapott egy hasonló stílusú válaszverset is, és aztán mindkettő szédítő sebességgel vette be a Facebookot. Maga Lackfi ezt írta: „Tényleg döbbenet, csak az enyémet közel 250 ezren látták és közel 3000-en lájkolták, valamint több mint 2300 ember osztotta meg! Köszönet érte, kedves olvasók! (Ja, és plusz akik a magánoldalamon, ezek csak az írói oldal statisztikái!)”


A férfi, ha negyven, még győzi erővel,a férfi, ha negyven, a csúcsra kiáll,a férfi, ha negyven, még jól bír a nővel,...

Posted by Anna Szabó T on Monday, January 4, 2016

A lavinát elindító vers címe A férfi, ha negyven volt, erre jött válaszként A nőci, ha negyven, és ebbe szállt be később Hartay Csaba, Kiss Judit Ágnes, Mesterházi Mónika és még mások is. A facebookozók pedig osztották a később már a korosztályt kitágító, de azért férfiakról és nőkről szóló verseket, mintha nem lenne holnap. Sőt, Lackfi és Szabó T. aztán megírták a verset a saját nemükről is.


Hát nem gondoltam, de kedvet kaptam belülről is megírni...A FÉRFI MÁR MEGINT NEGYVENA férfi, ha negyven, még...

Posted by Lackfi János on Wednesday, January 6, 2016

A központi téma azért mindazonáltal a negyvenesek maradtak, ami érthető is, hiszen Lackfi 44, Szabó T. pedig 43 éves, érthetően a saját korosztályukat látják a legjobban, és szerencsére sokkal optimistábbak, mint mondjuk Kosztolányi Dezső a Ha negyvenéves... című versével, melyben a negyvenéves ember már úgy fekszik az ágyban, mint „majd a sírban”.


Itt a záróversem a kor és a férfi-nő témájában, ezt ne vegye magára, akinek nem inge-nyakkendője-zakója. A macsó, mire...

Posted by Szabó T. Anna on Thursday, January 7, 2016

A verslavina aztán ahogy jött, úgy ment is, de Lackfi és Szabó T. azért stílusosan zárták le, és mindketten pénteken búcsúztak el: utóbbi a negyvenes macsóról írt egy olyan verset, amelyben egyesek (nem biztos, hogy alappal) politikai áthallásokat is felfedeztek, Lackfi pedig írt még egyet a negyvenéves nőről, aki ezúttal nem nőci, viszont megmerítkezik egy sereg izmusban, a feminizmustól kezdve a kommunizmuson át a naturizmusig.


Soha ne mondd, hogy soha? Anna Szabó T, nem tudom abbahagyni!A NŐ, HA NEGYVEN...A nő, ha negyven, nem is egy, hanem...

Posted by Janos Lackfi on Thursday, January 7, 2016

Aki lemaradt erről a közösségi versszórásról, vagy csak szeretné őket egy helyen látni, a #verslavina hashtaggel találja meg a legtöbbet a Facebookon.