A Lego bemutatta az első kerekesszékes figuráját

Forrás: Bricksfans

-

Plusz egy segítőkutya is látható a nürnbergi játékvásáron készült képen.


A nürnbergi és a londoni játékvásáron is készült egy olyan fotó, amelyen a Lego legújabb figurái, egy fiú kerekesszékben és egy segítő kutya is látható – vette észre a Guardian. Mármint ezek a legérdekesebbek, mert ilyeneket idáig nem gyártott a cég.


A Legónak valószínűleg ez a két bábú a válasza arra a kritikákra, miszerint nem elég sokszínűek az általuk készített figurák. Tavaly indult el egy aláírásgyűjtő-kampány, a #ToyLikeMe, amit máig 20 ezren írtak alá, és azt követelték, hogy legyenek új szereplői a Legóknak, köztük olyanok is, amelyek valamilyen fogyatékkal élőket ábrázolnak. A kampány kezdeményezői a hír hallatán sírnak örömükben. A cég egyébként még nem jelentette be hivatalosan új figuráit.


A cég ellen egy másik kampányt is indítottak nemrégiben, mivel a híres kínai művész Aj Vej Vej októberi kérelmét elutasították, és nem adtak neki Legót egyik projektjéhez. Azóta itt is visszavonulót fújt a cég, és változtattak alapelvükön, mostantól nem kérdezik meg, miért rendelnek tőlük nagy mennyiségben építőkockákat.

Egyébként, ha nagy szerelmese a Legónak, akkor javasoljuk, költözzön ki Floridába, ugyanis rengeteg hivatásos építőt keresnek az ottani Legolandbe.