A férfiak tulajdonképpen félnek az intelligens nőktől

Forrás: Thinkstockphotos

-

Legalábbis egy tudományos kutatás már erre a következtetésre jutott.


Több amerikai egyetem fogott össze egy tanulmány erejéig, hogy megvizsgálja, miként hat a nők intelligenciája a férfiak ismerkedési hajlandóságára. A novemberben egy pszichológiai folyóiratban megjelenő tanulmány szerint a férfiakat vonzzák ugyan az intelligens nők, de a valóságban nem szívesen kezdenek kapcsolatot egy olyan emberrel, aki jobban teljesít náluk – számol be a kutatás eredményéről az Independent.

A tanulmányhoz 105 férfi reakcióit vizsgálták. Első körben romantikus partnerként kellett rangsorolniuk olyan nőket, akik jobban és rosszabbul teljesítettek náluk matematikából vagy angol nyelvből. A férfiak a náluk intelligensebb nőket tartották vonzóbbnak. A második körben azonban, amikor arról kérdezték őket, hogy a való életben randiznának-e egy ilyen nővel, a férfiak inkább visszavonulót fújtak.

A tanulmány szerzői szerint több kutatásra lesz még szükség a témában, de úgy vélik, hogy a megcsorbult férfiasság érzése okolható azért, hogy a férfiak kevésbé találták vonzónak azokat a nőket, akik jobbak voltak náluk.