A feleség rendőr szeretője ölte meg a görög nagykövetet

-

A helyszínelők vérnyomokat találtak a lakásban.


A brazil rendőrség őrizetbe vette a meggyilkolt görög nagykövet feleségét. Kiriakosz Amiridisz eltűnését hétfőn jelentették, holttestét pedig csütörtökön találták meg egy kiégett autóban Rióban. A rendőrség szerint az 59 éves Amiridiszt brazil feleségének viszonya volt egy rendőrrel, és együtt tervelték ki a nagykövet meggyilkolását - írja a BBC. A rendőr, Sergio Gomes Moreira Filho elismerte, hogy leszúrta a diplomatát. A rendőrt és egyik rokonát is őrizetbe vették.

A nagykövet Brasíliából utazott Nova Iguacuba, hogy feleségével és felesége szüleivel ott töltsék a karácsonyi ünnepeket. Eltűnése után felesége azt mondta a rendőröknek, hogy a diplomata bérelt autójával hajtott el anélkül, hogy közölte volna, hova indult. Ám a helyszínelők a házaspár által bérelt lakásban vérnyomokat találtak a heverőn. A gyanú szerint a nagykövetet a lakásban ölték meg, holttestét a bérelt autóba tették, az autót pedig egy aluljáró alá rejtették és felgyújtották.

Amiriidiszék 15 éve éltek házasságban, és van egy 10 éves lányuk. A diplomata 2001 és 2004 között Görögország konzulja volt Brazíliában, 2016-ban pedig nagykövetként érkezett vissza az országba.