Divatdiktátor lett a bolgár diktátor unokájából

Fotó: / / /

-

Evgenia Zsivkovát nagyapja, Todor Zsivkov, Bulgária kommunista diktátora nevelte és egy időben - anyja halála után - közszereplőként is mutatkoznia kellett mellette, mivel ő volt a legközelebbi női rokon. Ma az ország legmenőbb divattervezője. Újabb exkluzív részletet mutatunk be az On The Spot: Diktátorok gyermekei sorozatából.


Semmilyen módon nem szerettem azzal feltűnősködni, hogy én vagyok az államfő unokája, mert ez mindig nagy érdeklődésre vagy izgalomra adott okot, jobban szerettem, ha nem tudnak róla – meséli az On The Spot: Diktátorok gyermekei szerda esti filmjének főszereplője.


Todor Zsivkov és kísérete

Todor Zsivkov unokáját édesanyja váratlan halála után a nagyapja nevelte, majd fiatal korától kezdve ő töltötte be a first lady szerepét, hiszen Zsivkov felesége sem élt már, és ő volt a legközelebbi női rokon. Zsivkov a kommunista párt főtitkáraként Bulgária első számú vezetője volt a szocializmus idején, több mint három évtizeden át. Unokája, Evgenia Zsivkova ma Bulgária egyik legfontosabb divatdiktátora. Az Arany Nimfa- és Pulitzer-emlékdíjas Cseke Eszter és S. Takács András a legújabb kollekció divatbemutatóján forgatott a diktátor unokájával Szófiában. Az alábbi videóban, amely premier előtt csak a VS.hu oldalán látható, Evgenia nemcsak Zsivkovról mesél, hanem nagyapja Brezsnyevhez és Gorbacsovhoz fűződő kapcsolatáról is, illetve egy kormányellenes tüntetésen készült felvételekből kiderül, hogy a kommunista diktátor megítélése a mai Bulgáriában korántsem egyértelmű...– Tudtam, hogy ki vagyok – mondta a forgatáson Evgenia Zsivkova –, nem akartam elbújni ezelől, de azt sem akartam, hogy túlzott figyelem vegyen körül amiatt, hogy én vagyok az ország első emberének az unokája. Nagyon zavart, hogy az embereket túlságosan érdekelte, hogy ki vagyok és mit csinálok. Nem lehet nem elfogadni az embernek a családját, azt a környezetet, ahonnan származik, és idővel meg lehet szokni ezt az érdeklődést is – mondja Zsivkova, de a filmből kiderül, hogy ez nem mindig ment ilyen könnyen.


Evgenia Zsivkov

– Odajöttek, megpusziltak, megöleltek, fényképezkedtek velem. Most is megállítanak az utcán, ha felismernek, megkérdezik, hogy én vagyok-e Evgenia. Amikor már nagyobb voltam, máshogy fogadtam, de gyerekként egyszerűen nagyon stresszelő volt, izgulós voltam, és egyáltalán nem szerettem, ha tudták, hogy ki vagyok... Az On The Spot: Diktátorok gyermekei Todor Zsivkov unokájáról szóló filmjét április 23-án este 9 után 10 perccel vetíti az M1.