Steve Carell ugrált örömében, Julianne Moore végre szép ruhát vehet

Forrás: Variety

-


Hétfőn megtartották az Oscar-jelöltek szokásos éves ebédjét a Beverly Hilton Hotelben, amelyen több mint 150 jelölt vett részt. A legjobb színészi és színésznői kategória tíz jelöltje közül csak Benedict Cumberbatch (Kódjátszma) nem volt jelen, aki jelenleg Angliában forgat.

A filmesek jópofa anekdotákat osztottak meg az újságírókkal jelölésük kapcsán. Steve Carell (Foxcatcher) például elmesélte, hogy hajnali fél 6-kor lelopózott az emeleti hálószobából, hogy ne zavarja a feleségét, és lent nézte a jelölések kihirdetését, aztán elindult felfele, hogy megossza a feleségével a hírt, aki – mint kiderült – szintén ébren volt, és a hálószobában nézte a tévét. A lépcső tetején találkoztak, és „tíz percig ugráltunk ott örömünkben. Ezt sosem felejtem el” - mondta Carell.


Julianne Moore


Patricia Arquette-nek (Sráckor) csak két nap elteltével esett le igazán, hogy jelölték: éppen egy étteremben ült, a pasija kiment a mosdóba, ő pedig egy közelében ülő idegennek kezdett el lelkendezni, hogy Oscarra jelölték. Az illető nem hitt neki.

Felicity Jones (A mindenség elmélete) számára az egész díjszezonban az volt a legjobb, hogy találkozhatott Patti Smith-szel, akinek nagy rajongója (az énekesnőt a Noé betétdaláért jelölték Golden Globe-ra). A brit Eddie Redmayne (A mindenség elmélete) pedig akkor volt a legbüszkébb, amikor az USA-ból hazafelé utazva a reptéri átvilágításnál a biztonsági emberek kiszúrták a Golden Globe-ját a táskájában: „imádkoztam, hogy elővetessék velem”.

Julianne Moore, aki a Still Alice-ért idén minden bizonnyal megkapja a díjat, amire idén már ötödször jelölték, nem a győzelemre koncentrál, hanem arra, hogy végre szépen kiöltözhet, ugyanis korábban terhes volt az Oscaron, így kénytelen volt kevésbé izgalmas, bő ruhában megjelenni.


Robert Duvall


Saját megjelenése Robert Duvallt (A bíró) is foglalkoztatja: biztos benne, hogy nem ő nyeri az Oscart, de azért elkezdett edzeni, hogy lépést tudjon tartani a fiatalokkal, és büszkén jelentette ki, hogy öt év után először fér bele újra abba az öltönybe, amelyet tegnap viselt.

Eközben a február 22-i Oscar-gála egyik producere, Craig Zadan elmondta, hogy még jó is, hogy az Oscart megelőző időszakban halálra dolgozza magát, mert mire eljön a díjkiosztó, annyira fáradt, hogy nincs ereje izgulni. A producer figyelmeztette a jelölteket, hogy a győzteseknek csak 45 másodpercük lesz köszönőbeszédükre, és megkérte őket, hogy lehetőleg ne csak azoknak a hosszú listáját olvassák fel, akiknek hálásak, hanem valami izgalmasabbal rukkoljanak elő.