Nem Ridley Scott rendezi a Szárnyas fejvadász folytatását, de jobb így

Forrás: The Picture Desk

-


A Szárnyas fejvadász 2 forgatókönyvéért Harrison Ford már tavaly rajongott, most pedig az is kiderült, hogy Denis Villeneuve rendezi a filmet, nem pedig Ridley Scott. Ez jó hír, hiszen Villeneuve csinálta a Fogságban című remek krimit, illetve az Enemyt, amelyet tavaly beválogattunk a kedvenc, Magyarországon nem bemutatott filmjeink közé. Más jó filmeket is csinált még.

A klasszikus sci-fi folytatásában Harrison Ford visszatér Deckard szerepében, de nem sokat tudni a történetről azon túl, hogy évtizedekkel az első film eseményei után játszódik. Ridley Scott egyébként elhintette korábban, hogy az Alien és a Szárnyas fejvadász világai össze is érhetnek, de ez nem feltétlenül jelenti, hogy így is lesz. A forgatókönyvet Hampton Fancher és Michael Green írják.

A film forgatása viszont 2016 nyara előtt nem kezdődik el, Villeneuve-nek addig két projektje is elkészülhet. Az egyik Emily Blunttal, Benicio Del Toróval és Josh Brolinnal a Sicario, egy mexikói drogkartelles krimi, a másik egy sci-fi Amy Adamsszel, de azt még nem kezdték el forgatni.