Borsos ára lesz a Sziget-jegyeknek

Fotó: MTI/Marjai János / MTI/Marjai János

-

A helyszínen nyolcvanezer, elővételben 72 ezer forintot kell fizetni egy hetijegyért a fesztiválra - értesült a Népszabadság.


Nemcsak a hetijegyek, hanem a napi belépők is drágulnak. A helyszínen a tavalyi 16 ezer helyett 18 ezer forintért lehet ilyeneket váltani. Az idei drágulással viszont- ha minden igaz - a zenerajongók járnak jól: a szervezők azt ígérik, hogy a többletbevételből a programkínálatot fogják fejleszteni.

Gerendai Károly, a Sziget Kft. ügyvezetője a lapnak azt mondta: a lemezpiac összeomlása őrült licitversenyt okozott a fesztiválszervezők körében, és gyorsan elszaporodtak a fesztiválok is. A zenekarok ugyanis a eladások helyett az élő koncertekből akarnak megélni, emiatt a legnagyobb sztárok több pénzt kérnek a szereplésért. Van, akinek a gázsija évről évre 30-50 százalékkal nő, de a duplázó-triplázó fellépti díjra is akad példa.

A főszervező szerint ez az emelés sem biztos, hogy elég lesz, mert a jegyárakat még alig több mint 300 forintos euróval kalkulálták ki. Viszont a forint gyengülése nagyobb a vártnál, már a 310-es árfolyamon is alultervezettnek tűnik a költségvetés Gerendai szerint.