Zuckerberg mindenkinek meg akarja mutatni, hogy beoltatta a lányát

-

Fél nap alatt több mint 2,3 millióan kedvelték, hogy a Facebook-alapító oltásokat adatott be a kislányának. A több mint 60 ezer hozzáfűzött megjegyzés közt gyermekorvosok, sőt autizmussal élők is megköszönték, hogy Zuckerberg kiáll az oltások fontossága mellett, különösen, hogy a téma már a politikában és az elnöki kampányban is megjelent.


Doctor's visit -- time for vaccines!

Közzétette: Mark Zuckerberg – 2016. január 8.

Az oltásokról, pontosabban arról, hogy kötelezőek legyenek-e, vagy van-e joga a szülőknek nem beoltatni a gyermekeiket, az után lángolt fel a vita az Egyesült Államokban, hogy az utóbbi években országszerte több tucat kanyarós eset fordult elő. A betegség ellen, amely súlyos szövődményekkel járhat, Magyarországon is kötelező az oltás, és korábban az amerikai kontinensről is szinte teljesen eltűnt. Az erősödő oltásellenesség eredményeképpen azonban 2013-ban már 186 esetet regisztráltak, 2014 első félévében pedig 402-t. Az ellenzők attól tartanak, hogy az oltás súlyos mellékhatásokat, például autizmust okozhat.


A vezető amerikai politikusok is megszólaltak már oltás ügyben. Barack Obama tavaly arra biztatta a szülőket, hogy oltassák be a gyerekeiket, míg Hillary Clinton a közösségi oldalakon védte meg az oltásokat. Donald Trump ezzel szemben ősszel kisebbfajta vihart kavart azzal, amikor arról beszélt, hogy az oltás autizmushoz vezet.