Zajlik az élet Tiborcz korábbi érdekeltségei körül

Fotó: MTI / Sóki Tamás

-

Az Elios közbeszerzései miatt nyomoznak, a céget Orbán vejétől megvásárló WHB-nek pedig mégse adnak el egy luxusingatlant.


Június elején mi is beszámoltunk róla, hogy a WHB Projekt Alfa Kft. 313 millió forintért szerezhet meg egy 1,4 hektáros luxusingatlant a Honvédelmi Minisztériumtól. Ez a cég az, amely megvette az Elios Innovatív Kft.-t Orbán Viktor vejétől, Tiborcz Istvántól, illetve kivitelezte a késések és hibák miatt többször is felavatott Várkert Bazárt. A szomszédos, harmadakkora telket tíz évvel ezelőtt félmilliárd forintért adták el.


Szelényi Zsuzsa, az Együtt parlamenti képviselője Hende Csaba honvédelmi minisztert írásban kérte arra, hogy a pályázat anyagait megtekinthesse, illetve arról érdeklődött, hogy nem gondolja-e a miniszter, hogy túl keveset kértek az ingatlanért.

Hende válaszában leírta, hogy minden a szabályok szerint ment, és azt, hogy végül úgy döntött, mégse adják el az ingatlant.


Lámpatest

A Direct36 derítette ki, hogy az Elios önkormányzati közvilágításra kiírt tendereken úgy nyert, hogy 217 ezer forintot számlázott ugyanazért a lámpatestért, amely másnál csak 139 ezerbe kerül.


A Párbeszéd Magyarországért (PM) az ügyben feljelentést tett; az ügyészség most értesítette őket arról, hogy „versenyt korlátozó megállapodás közbeszerzési és koncessziós eljárásban bűntettének gyanúja miatt” nyomozás indult.