Vona: nem kellett volna kalapáccsal nekiesni a szovjet emlékműnek

-

Vona Gábor egy HírTV-nek adott interjúban azt mondta, hogy nem ért egyet a Jobbik alelnökének, Novák Elődnek a mostanra hírhedté vált magánakciójával. Ő nem vésővel és kalapáccsal esne neki a Szabadság téri szovjet emlékműnek.


Vona Gábor hangsúlyozta, hogy attól, hogy a párt alelnöke és egyik parlamenti képviselője is ott volt az emlékmű lebontása céljából tervezett partizánakción, az esemény nem pártprogram volt, hanem magánkezdeményezés. Szerinte Novák Előd civilként mászta meg szerszámaival az emlékművet, noha előtte egyeztetett vele a szándékairól. Vona a műsorvezető kérdésére azt mondta, hogy nem akadályozhatta meg Novákot, és jóváhagyta az akcióját, ha már a „lelkiismerete ezt diktálta”.


Azt is megjegyezte azonban, hogy ha valaki a pártjából ismét kalapáccsal közelítene a szovjet emlékmű felé, jelezni fogja neki, hogy tanuljon az alelnök hibájából, akinek az akcióját természetesen hamar felkapta a média.

Vona azt mondta, hogy ő csak az emlékmű eltávolításának ezen módjával nem ért egyet, de a céllal igen. Ha majd ő lesz a miniszterelnök 2018-ban, akkor diplomáciai úton, az orosz féllel egyeztetve gondoskodik az ügy megoldásáról.