Vona Gábor MLM-ügynök volt

Fotó: MTI / Veres Nándor

-

Egy olyan cégnél, amely elég rossz hírű volt, sok ügyfelük ma is perben áll velük.


Az Index arról írt, hogy Vona Gábor Jobbik elnök a hivatalos önéletrajzával szemben nem oktatásszervező volt egy nemzetközi nyelviskolánál, hanem az MLM-rendszerrel dolgozó 2F Iskolánál volt másfél évig magasabb szintű értékesítő ügynök.


A 2F Iskolát a hatóságok korábban többször megbüntették, majd be is tiltották a tevékenységét módszereik miatt. Több korábbi kuncsaftjuk évek óta perben áll velük, és olyanok is vannak, akiknek a rossz alkuk miatt most száll el a vagyonuk.

A cég nyelvi és informatikai felnőttképzést kínált, meglehetősen drágán; 15 ezer forintos beiratkozási díj mellé elkértek 260-430 ezer forintot egy-egy tanfolyamért.

A potenciális vásárlóiknak azt mondták, ez az utolsó pillanat, hogy beszálljanak, mert lezárult a jelentkezési időszak, pedig ez általában nem így volt, és csak a megkötött szerződések alapján kezdték el igazából szervezni az órákat.

Az igazi trükk viszont az volt, hogy a szerződés aláírása után hét nap állt csak rendelkezésre, hogy az ügyfél ingyen elálljon a megállapodástól. Mivel a tanfolyamok csak hónapokkal a szerződések megkötése után kezdődtek, akkor már nem volt arra mód, hogy visszalépjen a kuncsaft, például azért, mert mégsem anyanyelvi tanár oktata őket, de ezen kívül sok más probléma is előfordult.


Vona Gábor az Indexnek elismerte, hogy a cégnél tevékenykedett, először telefonos értékesítőként, majd az egyik legjobb oktatásszervező lett belőle, aki mentorként is dolgozott. Azt nem tudta megmondani, hány embert győzött meg, de valószínűleg sokat, ha később mentorként is szerepelt.

Azt is elmondta, hogy szerinte tisztességesen végezte a munkáját, és tudott arról, mit tartalmazott a szerződés. Panaszokról hallott, de azokat nem neki kellett intéznie, és ilyenek mindenhol előfordulnak. Hozzátette, hogy csupán másfél évet dolgozott ott, mert


nagyon nehéz munkakör volt, nagyon kellett mennie az embernek, folyamatosan. Felőrli az embert egy ilyen munka.

Az ott megszerzett tudást ráadásul a Jobbiknál is felhasználta, „biztos hogy hasznát vettem ennek a munkának a politikában” – mondta az Indexnek.