Visszakapcsolták a gázt a mernyei iskolában

-

Pénteken visszakapcsolták a gázt a mernyei iskolában, amely egyike azoknak, ahol a Klik kifizetetlen számlái miatt a szolgáltató E.ON elkezdte szüneteltetni a szolgáltatást. A Klik az MTI-nek azt mondta, hogy megállapodtak a kifizetések ütemezéséről.


A Sonline.hu csütörtökön írt arról, hogy a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) sokmilliós tartozást halmozott fel, ezért az E.ON elkezdte elzárni a gázt a somogyi iskolákban. Mernyén csütörtökön zárták el a gázt, Somogyjádra pedig pénteken délelőtt tizenegy órára terveztek kivonulni a szakemberek, ez elmaradt. Mindkét helyen szociális konyha is működik. A Sonline szerint ennél több iskola is érintett Kaposvár környékén és a siófoki tankerületben.

A Klik elnöke tárgyalt az E.ON vezérigazgató-helyettesével, és megegyeztek a közüzemi szolgáltatónál fennálló tartozások kifizetésének ütemezéséről – közölte a Klik az MTI megkeresésére pénteken.

Kisfalusi András, Mernye polgármestere a VS.hu-nak megerősítette, hogy az iskolában újra van gázszolgáltatás, így a szociális konyha működik.