Vádat emeltek egy volt fideszes polgármester ellen

-

Költségvetési csalás a vád Somogyaszaló korábbi polgármesterével szemben. Hideg Attila 2010-ben Fidesz-KDNP jelöltként lett polgármester a pár száz fős faluban, majd kilépett a pártból és függetlenként folytatta. A polgármester ellen tavaly tett feljelentést a jegyző és az aljegyző, akkor lemondott.


Az önkormányzat 2012-ben és 2013-ban vett részt a Start Munkaprogramban. A faluban kertészeti munkákat kellett végezni, az ehhez szükséges eszközöket a volt polgármester vásárolta meg. Csakhogy nem volt eredeti számlája, így az élettársa számlatömbjéből állíttatott ki egy betéti társaság nevében hamis számlákat, és ezt nyújtotta be elszámolásra.


A Somogy Megyei Főügyészség közleménye szerint a vádlott 2012-ben összesen 213.000, míg 2013-ban 413.142 forint felhasználását igazolta valótlan tartalmú hamis számlákkal.

A járási ügyészség a vádiratban pénzbüntetés kiszabását kérte.

A polgármestert tavaly januárban jelentette fel a település jegyzője és aljegyzője, miután törvénytelenséget észleltek a 800 fős falu gazdálkodásában. A polgármester akkor lemondott posztjáról.