Vádat emel az ügyészség azért, ami 1996-ban történt az Ügetőn

Fotó: Getty Images / Quinn Rooney

-

Négy lövést adtak le egy hajtóra, három talált. A nyomozást 1997-ben megszüntették, de 2014-ben a vádhatóság leporolta az aktákat.


T. György és három társa ellen emelt vádat a Fővárosi Főügyészség. A VS.hu-nak küldött ügyészségi közleményből az is kiderül, hogy a vádirat lényege szerint még 1996. november 13-án az esti órákban T. György elsőrendű vádlott négy célzott lövést adott le a Fiumei úti Sírkert egyik épülete tetejéről a szomszédos Ügetőn tartózkodó L. Csabára.

T. György vádlott-társainak előre megbeszélt szerepe az volt, hogy neki a merénylethez figyelést biztosítsanak, illetve kocsijaikkal a menekülésben segítsék. Végül azonban T. György és a neki a temetőben figyelő társa taxival menekültek el, mert a többieket a kiérkező rendőrök a közeli utcákban igazoltatták, és mivel a kocsijukban lőszert találtak, őket előállították.

A sértettet a mintegy 22-24 méterről leadott négy lövésből három találta el – egy a nyakán, egy az ágyéki csigolyája mellett, egy pedig a bal combjánál –, az életét a gyors orvosi beavatkozás mentette meg.


Az 1997 júliusában bizonyítékok hiányában megszüntetett nyomozás folytatását a Fővárosi Főügyészség 2014 szeptemberében rendelte el, a nyomozás most vádemeléssel zárult a Fővárosi Törvényszéken.

A vádlottak terhére rótt, 1996-ban elkövetett bűncselekmény tíztől tizenöt évig vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntethető.