V. kerületi jegyző: Nyomozás indulhat az ingatlaneladások ügyében

Fotó: VS.hu / Zagyi Tibor

-


„Valószínűleg nyomozás indul a belvárosi ingatlanértékesítések ügyében” - Steiner Pál szocialista helyi politikus, bizottsági elnök szerint ezt közölte Sélley Zoltán V. kerületi jegyző a pénzügyi bizottság keddi ülésén. A testület nyolc olyan belvárosi ingatlan értékesítésének ügyéről tárgyalt, amelyekről a sajtó számolt be. Ezek a következők:
  • József Attila utca 12.
  • Erzsébet tér 2.
  • Hercegprímás utca 8.
  • Károly körút 26.
  • Szent István krt. 25.,
  • a Dorottya utca 8. a Zrínyi utca 14-gyel együtt,
  • a Kossuth Lajos tér 9.
  • Arany János utca 7.
Steiner Pál közleménye szerint ezekről a polgármesteri hivatal készített részletes előterjesztést, amely a teljes dokumentációt tartalmazta. „Ezen iratokból nem voltak kikövetkeztethetőek a sajtóban megjelent személyi összefüggések. Az előterjesztésekben foglaltakat a bizottság fideszes többsége tudomásul vette”, írta.

Az ingatlanokat a sajtóhírek szerint előbb bérbe adta az önkormányzat, majd rövid időn belül olcsóbban adta el a bérlőnek, mint amennyibe külsős vásárlónak került volna. A hírek szerint a vevők között volt Portik Tamás élettársának cége, illetve Habony Árpád unokatestvérének érdekeltségei, vagy egy olyan cég, amelybe később Giró-Szász András vásárolta be magát. Az önkormányzat a sajtóhírek kapcsán mindvégig hangsúlyozta, hogy törvényesen történt minden az értékesítéseknél.

A bizottság úgy határozott - folytatódik a közlemény -, hogy a nyomozóhatósági vizsgálat lezárultáig, illetve az új elidegenítési rendelet megalkotásáig az önkormányzat további ingatlanokat nem értékesít, de a testület sem vizsgálódik tovább.
„A bizottsági vizsgálat során felmerültek olyan körülmények, amelyeket az önkormányzaton belül nem lehet tisztázni, ez a nyomozóhatóság feladata lesz. Ezért – a nyomozóhatóság vizsgálatának lezárultáig – a pénzügyi bizottság felfüggeszti az ingatlanértékesítések ellenőrzését”, írta.

A bizottság korábban is tárgyalt már az ügyekről.