Ultimátumot adnak a képviselők a herceghalmi polgármesternek

Fotó: MTI / Balogh Zoltán

-

Azt mondják, az, ami múlt kedden történt a Nemzeti Választási Irodánál, az utolsó csepp volt a pohárban.


A herceghalmi polgármester leváltását kezdeményezi az egyik helyi képviselőnő, tudta meg az atv.hu. A község képviselő-testülete csütörtökön tart rendkívüli ülést, melyen három napirendi pontot tárgyalnak a jelenlevők, ezek közt az egyik Hunya Krisztina előterjesztése, amely a polgármester lemondását szorgalmazza.

A képviselő azt mondta: csütörtökön ultimátumot ad a polgármesternek, hogy jövő hét keddig nyújtsa be az írásos lemondását. Amennyiben ez nem történik meg, úgy a következő ülésen kezdeményezni fogja a testület feloszlatását, és ha a testület feloszlik, akkor ha a polgármester „megveszik” is, megszűnik a státusza.

Kiderült, hogy az előterjesztést egy fideszes képviselő, Szendrei Bence is támogatja, mert szerinte elfogadhatatlan, ami múlt kedden a Nemzeti Választási Irodánál történt. "Ez rettentően kínos mindannyiunk számára” – magyarázta a képviselő.

Hasonlóan nyilatkozott Csizmadia Zsuzsanna is, aki 2014-ben fideszes színekben indult a polgármesteri székért. Elmondta: mindenképpen támogatná Erdősi László lemondását, de nem csak a mostani cirkusz miatt, hanem azért, mert „nem jó polgármester”.A polgármester, Erdősi László azt közölte: hiába minden igyekezet, őt csak a bíróság tudja felállítani a székéből.

Múlt hét kedden tucatnyi kopasz, kigyúrt ember segítette a polgármester feleségét, hogy az MSZP-s Nyakó István előtt beadja a vasárnapi boltzárról szóló népszavazási kérdését a Nemzeti Választási Irodához. A kérdést azóta a Nemzeti Választási Bizottság hitelesítette.