Hatalmas razzia Molenbeekben

Fotó: Ton Koene / Ton Koene

-

Egy ember állítólag megsérült, talán meg is halt. Hivatalosan azonban még nem erősítették meg. A párizsi merénylet egyetlen szökésben levő elkövetője, Salah Abdeslam is szóba került mint a razzia lehetséges áldozata.


Lövések hangját lehetett hallani Brüsszel Molenbeek negyedében a belga terrorellenes erők bevetése közben – állítja egy belga rádió a BBC szerint. Egy valaki megsérült, és lehetséges, hogy meg is halt, értesült az RT.


Egy belga lap szerint a tavaly novemberi párizsi terrortámadás egyetlen még szökésben levő szervezője, a francia állampolgárságú Salah Abdeslam az áldozat. Ezt azonban hivatalosan még nem erősítették meg a hatóságok, ahogy azt sem, hogy bárki megsérült volna.

A BBC riportere szerint a belga miniszterelnök, Charles Michel azonnal elhagyta az EU–Törökország-csúcsot, amelyet egyébként szintén Brüsszelben tartanak.

Kedden Brüsszel egy másik részén, Forestben volt razzia a 130 áldozatot követelő merénylettel kapcsolatosan, akkor egy embert megöltek a rendőrök, két társa viszont elmenekült. A lakásban, ahol a razzia történt, megtalálták Abdeslam ujjlenyomatát is – jelentette be a belga főügyészség szóvivője korábban pénteken.

Molenbeek Brüsszelnek az a része, ahonnan a tavaly novemberi terrortámadás több elkövetője és szervezője is származott. A kerületről itt írtunk bővebben.

A hírek szerint valóban Salah Abdeslamot kapták el, erről itt írtunk bővebben.