Újabb véres kivégzések fotóit tette közzé az Iszlám Állam

Forrás: AFP / HAIDAR MOHAMMED ALI

-

Az Iszlám Állam propagandahálózata újabb brutális kivégzésekről töltött fel képeket az internetre. A szélsőségesek nem válogattak a módszerekben: volt, akiket háztetőről dobtak le, másokat keresztre feszítettek vagy halálra köveztek.


Mostanra sajnos egyáltalán nem számít újdonságnak, ha valamelyik dzsihadista szervezet véres kivégzésekről oszt meg felvételeket a világhálón. Az Iszlám Állam legutóbbi képein azonban nem külföldi újságírók vagy orosz kémek szerepelnek, hanem olyan irakiak, akiket a sáriajog szélsőséges értelmezése alapján ítéltek halálra. A felkavaró képeket mi nem közöljük, IDE kattintva megnézheti őket.


A kivégzések Észak-Irakban, az Iszlám Állam fővárosának számító Moszulban történtek. A fényképek tanúsága szerint két fiatal férfit azért hajítottak le egy magas épület tetejéről a lent gyülekező tömeg elé, mert homoszexuálisok voltak. A vádat és az ítéletet egy fegyveres hirdette ki, mielőtt a kivégzést végrehajtották volna. Nem ez az első esett, hogy így öltek meg melegeket: 2014 decemberében már előkerült egy felvétel, amelyen valakit a mélybe dobnak mássága miatt.

Két másik férfit rablás vádjával keresztre feszítettek, majd egy platós kocsival a vesztőhelyre vitték őket. A helyszínen már nagy tömeg várta az elítélteket, akiket két maszkos fegyveres közvetlen közelről tarkón lőtt. A harmadik képsorozaton egy hűtlenséggel vádolt nőt köveznek halálra.

Irak és Szíria az Iszlám Állam által ellenőrzött területein gyakoriak a nyilvános kivégzések, melyeknek a felvételeit propagandacélokra is felhasználják a képekkel egyszerre igyekeznek megfélemlíteni és újabb tagokat toborozni.