Újabb milliárdok mennek a kormány kommunikációjára

Fotó: MTI Fotó: Soós Lajos / MTI Fotó: Soós Lajos

-

Öt darab, összesen 2,9 milliárd forint értékű keretszerződést köt a Miniszterelnökség a kormányzati kommunikáció feladataira. A nyertesek közt ismerős cégnevek bukkannak fel, médiavásárlásra például már nem is jelentkezett más, mint az I.M.G. Kft.


Bár elvileg már május végén megszülettek a döntések, csak a szerdai Közbeszerzési Értesítőből derült ki a nyilvánosság számára, hogy a Miniszterelnökség újabb, milliárdos keretszerződéseket kíván kötni a „kommunikációs tevékenységek ellátására”. Az összesen 2,9 milliárd forintos csomag a következő részekből adódik össze:

  • Grafikai és nyomdai munkák, 400 millió forint - E-Press Nyomda Kft. és Pátria Nyomda Kft.
  • Kreatív koncepció és kampányok, 800 millió forint - HG360 Reklámügynökség Kft.
  • Médiafelületek vásárlása, 1,5 milliárd forint - I.M.G. Inter Media Group Kft.
  • Közvélemény-kutatások, 100 millió forint - Kutatópont Kft.
  • Közvélemény-kutatások, 100 millió forint - Századvég Politikai Iskola Alapítvány
A Közbeszerzési Értesítőből kiderül, hogy a médiavásárlásra nem is jelentkezett más cég, csak az évek óta vaskos állami megrendeléseket elnyerő I.M.G.. Az első közvélemény-kutatási részfeladatra csak a Kutatópont, a Nézőpont Intézet cége jelentkezett, míg a második közvélemény-kutatási szerződésért a két kormányközeli műhely, a Kutatópont és a Századvég versenyzett. A HG360 Kft. pedig közvetve a Hamu és Gyémánt Kft. tulajdona, vagyis Csetényi Csaba érdekeltsége, aki leginkább úgy ismert, mint Rogán Antal fideszes frakcióvezető szomszédja.