Új hibákat vettek észre a Várkert Bazárnál, fel is túrták a burkolatot

Fotó: VS.hu / Zagyi Tibor

-

Ismét fel kellett szedni a Lánchíd utca díszburkolatát. 100 négyzetméteren javítják a kockakövet október végéig. Az elmúlt egy évben a sürgős hibákat rakták helyre, most azokat, amelyeket azóta vettek észre.


Forgalomeltereléssel is jár, hogy szeptember közepétől október végéig az éves garanciális hibajavításokat végzik a tavaly átadott, majd lezárt és megint átadott Lánchíd utcában.

Az I. kerületi önkormányzattól azt tudtuk meg, hogy eddig a sürgős garanciális hibákat és a műszaki átadás során rögzített hibákat javították. Most már azokat, amelyeket az egyéves garanciális bejárást követően észleltek:


Készült egy új hibakataszter, amely a teljes beruházásra vonatozik. Ez már érinti az útpályát, kerékpárutat is, ezeknek a hibáknak a javítása zajlik most.

Összességében mintegy 100 négyzetméternyi területen a nagykockakő-burkolat garanciális hibajavítása zajlik. A munkálatok várható teljes befejezése október vége. Miután garanciális javításról van szó, a költségeket a kivitelező állja” – közölte az önkormányzat a VS.hu megkeresésére.

A munkások rendszeresen visszatérnek a Lánchíd utcába, mindig van mit csinálni ott. Legutóbb áprilisban szedték fel a kockakövet, akkor a növekvő gyepszőnyeget is feltúrták.Félkészen is átadták

A Várkert Bazár projekt részeként megújult Lánchíd utca sorsát folyamatosan nyomon követjük.


Tavaly szeptember elején számoltunk be arról, hogy a Várkert Bazár átadási ünnepsége után rögtön nekiláttak az utca befejezésének. Amit félkészen korábban kétszer is átadtak.

Szeptember végén írtunk arról, hogy eredménytelen lett a Lánchíd utca műszaki átvételét célzó helyszíni szemle. A kormányhivatal kiakadt azon, milyen állapotban akarják átadni a forgalomnak. A közlekedési felügyelet a hatóság félrevezetésével vádolta a kivitelezőt, amiért vállalhatatlan időpontra jelezte az utca átadását.
Orbánnak felseperték

Nem csak a közlekedési hatóság számára volt elfogadhatatlan az ideiglenes engedély nélkül mégis forgalomba helyezett Lánchíd utca. A lakók 28 kifogást írtak össze és küldtek el a projektirodának, ezekről itt olvashat.

A miniszterelnök idén februárban a Várkert Bazárban tartotta évértékelőjét. Ennek jótékony hatásaként előző éjjel sietve csinosították ki, seperték fel a Lánchíd utcát.A Lánchíd utca nem a Várkert

Cikkünk megjelenése után a Várgondnokság Kht. jelezte, valótlant állítunk az „Új hibákat vettek észre a Várkert Bazárban, fel is túrták a burkolatot” címadással, mert a a Lánchíd utcában zajló felújítási munkálatokat összekötjük a Várkert Bazárral. Tájékoztatásul közölték, a Lánchíd utca nem része a Várkert Bazárnak, az az I. Kerületi Önkormányzat kezelésébe tartozik.

Tény, a Lánchíd utca nem a Várkert Bazárban fut, annak nem része. A felújítására sem a Várkert Bazár, hanem az ahhoz kapcsolódó a „Budai vár és környékének közlekedésfejlesztése” című társprojekt részeként került sor. Ahogy azt meg is írtuk, ez a projekt szinte félévente új elemekkel és milliárdokkal bővült: 3-ról 11-re, összesen öt szerződésmódosítás történt.

A Várkert Bazáron folyó javításokról szintén beszámoltunk. Tavaly október végén az augusztusban átadott bazár egyik sétányának díszburkolatát bontották légkalapáccsal. Decemberben arról adtunk hírt, hogy az összes szakág (építész, gépész, erősáram, gyengeáram, szerkezet, mély-építés, közmű, kert ) tekintetében a 29.712 négyzetméter beépített szintre és a 6.900 négyzetméter területű kertekre 1100 hibapontot rögzítettek.