Tüntettek a menekültek a Keletinél, tele vannak a pályaudvarok

Fotó: AFP / ATTILA KISBENEDEK

-

A tranzitzónák megteltek, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal zárva van hétvégén. A tüntetők azt kiabálták, hogy hagyják őket Németországba menni.


Elegük lett abból, hogy nem engedik őket tovább a pályaudvarról. Nagyjából 150-en tüntetni kezdtek transzparensekkel – írja a 444. Komolyabb összetűzés nem volt, a rendőröknek pedig sikerült visszairányítaniuk őket a tranzitzónába. Többen azt kiabálták, hogy Németországba akarnak menni. A MigSzol Csoport Facebook-oldalán egy videót is megosztott az eseményről.


Tüntetés a Keletinél - Budapest Protest (eng below)Szír és más menekültek spontán demonstrációja a Keletinél. Többek kö...

Posted by MigSzol Csoport on 2015. augusztus 29.

Ahogy a Hvg. hu is írja, a budapesti tranzitzónák megteltek a hétvégére, épp ezért a Szegedről érkezőket a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Budafoki úti központjába irányítják. De hétvégén az zárva van. Ez az oka annak, hogy ezen a hétvégén sokkal több menekült van az állomásokon, mint korábban. A Nyugatinál több százan aludtak a szabad ég alatt péntek éjszaka.