Tüntetők zárták le a Lánchidat

Fotó: MTI / MTI Fotószerkesztőség/Bruzák Noémi

-

Orbán Viktor évértékelőjére készülve ellenzékiek demonstráltak a hídon.


Vasárnap reggelre hídfoglalást hirdetett a Fiatalok a demokráciáért civilszervezet. A demonstrálók a Magyar Tudományos Akadémia előtt találkoztak, majd lezárták a Lánchidat.


A bejelentett akciót korábban a rendőrség meg kívánta akadályozni a közlekedési problémákra hivatkozva, de a bíróság végül engedélyezte.

A reggel 8 órás találkozóra körülbelül 20-24 ember érkezett - írja a 24.hu. Később néhány fővel gyarapodott a létszám: körülbelül 30 tüntető és 15-20 autó vette birtokba a Lánchidat.

Egy nagyobb tüntető csoport a Hősök teréről indult, és szintén a Lánchídon keresztül vonult a Várba.


A Fidesz szerint a Soros-lista tüntet

Ismét tüntet Budapesten a "Soros-lista" - így értékelte a vasárnapi demonstrációkat Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója újságíróknak.

"Gyurcsány vezetésével, a szocialistákon át a Momentumig, Hadházy Ákos, Karácsony Gergely kéz a kézben a Jobbikkal adnak elő egy közös színjátékot" - fogalmazott Hidvéghi Balázs.

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint valójában ezek a politikusok mind "feliratkoztak a Soros-listára" és mindannyian bevándorláspártiak.

Rámutatott: három és fél hónap múlva európai parlamenti választások lesznek, amelynek a tétje óriási, hiszen az emberek véleményt mondhatnak a bevándorlásról.