Tudott róla a Klik, hogy nem lesz fűtés a gyöngyöstarjáni iskolában

Fotó: MTI / Vajda János

-

A MET tavaly szeptemberben, a Tigáz december elején értesítette a Kliket, hogy kikapcsolja a fűtést a gyöngyöstarjáni általános iskolában, mert nincsenek kifizetve a számlák. Hétfőn nem lesz tanítás.


A MET Hungary és a Tigáz is értesítette a Kliket, hogy a befizetetlen számlák miatt kikapcsolják a gázt a gyöngyöstarjáni általános iskolában - értesült az Index.


A Tigáz azt a tájékoztatást adta, hogy már december 2-án jelezték az intézményfenntartónak, hogy kikötik a gázt, és ezt február 5-én meg is tették.

A MET képviseletében Pócs Balázs szóvivő azt közölte az Indexszel, hogy a lejárt tartozás miatt már 2015 szeptemberében elrendelte a szolgáltatás kikapcsolását, és erről tájékoztatták a Kliket is. Pócs elmondta azt is, hogy a hétvégén felvette velük a kapcsolatot a tankerület igazgatója, és ha az intézményfenntartó hétfőn fizet, a Tigáz még aznap visszakötheti a szolgáltatást.

A Klik ezzel szemben azt állította, hogy a szolgáltató nem szólt, hogy kikapcsolja a gázt az iskolában.

Az Atv.hu számolt be először arról, hogy a Heves megyei település iskolájában kikapcsolták a gázt, ezért hétfőn elmarad a tanítás.

A Klik azt közölte az Origóval, hogy hétfőn kifizetik az elmaradt számlákat a gázszolgáltatónak, és kedden már tanítás is lesz a gyöngyöstarjáni általános iskolában.