Trump fizet, mert diákjait nem tudta megtanítani a meggazdagodásra

Fotó: GETTY IMAGES NORTH AMERICA / CHIP SOMODEVILLA

-

Donald Trump peren kívül megegyezett a Donald Trump Egyetem őt feljelentő 6 ezer egykori diákjával, és hajlandó 25 millió dollárt fizetni.


A megválasztott elnök még 2005-ben alapította a felsőoktatási intézményt, ahol üzleti tanulmányokat hallgattak a diákok busás tandíj, akár 35 ezer dollár ellenében. A felperesek azt állították, semmit nem tudtak hasznosítani a tanultakból, nem lettek gazdagok.

Trump ügyvédje szerint a megegyezés ügyfele kompromisszumkészségét bizonyítja. A megválasztott elnök felelősséget visel a Trump Egyetem hallgatói iránt, de az adott ügyben semmilyen felelősség nem terheli – mondta Daniel Petrocelli.

– Elégedettek vagyunk ezzel a végkifejlettel. A hallgatók mindegyike visszakapja tandíjának a felét. Tehát boldogok vagyunk a megállapodással – jelentette ki a felperesek jogi képviselője, Jason Forge.

A Trump ellen indított perek száma megszaporodott, mikor kiderült, hogy indul az elnökségért.

A sajtó akkor kapta fel az ügyet, amikor Trump azt mondta, két esetben is származása miatt volt részrehajló a mexikói bíró, akinek nem tetszett választási ígérete, hogy falat fog emelni a mexikói határra.