Trolival ütközött a magyar metrókocsi Tverben

-

A 3-as metróra készülő egyik kocsit szállító kamion szenvedett kisebb balesetet az orosz iparvárosban.


Ritka baleset történt Oroszországban, Tverben még szerdán – írja a tverigrad.ru. Egy metrókocsi ütközött trolibusszal. Persze ez csak úgy történhetett meg, hogy a metró teherautón utazott.


Az esetre felfigyelő Omnibusz blog azt írja Facebook-oldalán, hogy a balesetben egy Budapestre készülő metrókocsi volt érintett. Információink szerint a Metrovagonmasnál jelenleg csak nekünk gyártanak újítanak föl ilyen típusú szerelvényeket.

Úgy tudni, a kocsiszekrények szilárdsági vizsgálata folyik Tverben.

Az orosz portál az írja, senki sem sérült meg. A trolinak is csak az oldallemezei és az egyik üvege bánta a balesetet.


A címkép forrása a tverigrad.ru


Régóta folyik a vita arról, hogy a budapesti 3-as metró szerelvényeinek felújítására kiírt tender nyertese valóban felújítást végez, vagy inkább új szerelvényeket szállít. Amennyiben az utóbbi állítás az igaz, akkor a tendert meghekkelték. Ha ugyanis új szerelvényeket akart venni Budapest, és arra is írta volna ki a közbeszerzést, számos gyártó jelentkezhetett volna. A felújítási pályázaton viszont nyilvánvalóan az eredeti gyártó indul a legnagyobb eséllyel, ha tehát az a cél, hogy az oroszok nyerjenek, ez egy jó módszer. Így is történt: a Metrovagonmas lett a győztes.