Tökéletesen működik az érpataki modell, ha bocsánatkérésről van szó

-

Orosz Mihály, Érpatak egyenruhás polgármestere irodájában fogadta az a férfit, aki ellen korábban garázdaság vétsége miatt eljárást indítottak. A férfi a Polgármesteri Hivatalban részegen ordítozott, ezért megbírságolták. Mostanra viszont tiszta a lelkiismerete, mert miután kifizette a bírságot, személyesen is bocsánatot kellett kérnie a polgármestertől. Orosz Mihály pedig megbocsájtott.


„Polgármester úr! Szeretném a nem jól viselkedésemet jóvátenni” – kéri a férfi, hogy Orosz Mihály hallgassa meg őt. „Nagyon bánt a lelkiismeret, hogy olyan embert bántottam meg - pláne Érpatak első emberét –, aki tőlem azt nem érdemelte meg”. Az idős férfi ezekkel a szavakkal kéri a polgármestert a megbocsájtásra az Érpataki modell a gyakorlatban 33. rész című videóban.

A férfi bűne, hogy a Polgármesteri Hivatalban, „ügyfélfogadási időben trágár szavakat kiabált, ordítozott az ott dolgozó ügyintézőkkel a hivatalban tartózkodó állampolgár előtt” – áll az eljárásról szóló dokumentumban.

A videóban közölt hivatalos szöveg alapján Érpatak polgármestere kihívta rendőröket az alkoholos állapotban lévő férfire, mire a bácsi azt mondta, hogy „megvárom a rendőröket, te egyenruhás genyó”. Végül, még a rendőrök érkezése előtt elhagyta a helyszínt. Büntetése ötvenezer forint volt, amit elmondása szerint ki is fizetett. Ezzel persze, még nem nyert bűnbocsánatot, hivatalosan is Orosz Mihály elé kellett járulnia, hogy a város vezetője előtt is megbánja tettét.