Tiltott határátlépés miatt eljárás indult Gyurcsány ellen

Fotó: MTI / Kelemen Zoltán Gergely

-

A DK elnöke a zöldhatáron átsétált Szerbiába, majd onnan vissza, hogy menekültekkel találkozzon. Ezért a rendőrség eljárást indított ellene. A politikus lemondott a mentelmi jogáról is, mondta el maga Gyurcsány a helyszínen tartózkodó újságíróknak.


Gyurcsány Ferenc többedmagával látogatott el Röszkére, ahol átment a zöldhatáron, hogy tapasztalatokat szerezzen arról, mi történik a menekültekkel a határszakaszon. A rendőrség kétszeri tiltott határátlépés miatt feljelentést tett ellene, és kísérete ellen.


A Népszava elérte a politikust, ám ő azt mondta, hogy egyelőre nem kíván nyilatkozni az ügyről. Hangsúlyozta viszont, fontosnak tartotta, hogy a jelenlegi helyzetben tájékozódjon a menekültek helyzetéről.

A volt miniszterelnök az MTI beszámolója szerint azt mondta, hogy a szerb-magyar határon várakozó menekülők fő problémája, hogy Magyarországon ujjlenyomatot kell adniuk. Erre a görög hatóságok nem kötelezték őket, pedig az is uniós tagország, mondták neki, és a volt miniszterelnök szerint Magyarország megfontolhatná - ha már úgyis annyi uniós szabályt nem tart be -, hogy ezt a kérdést nagyvonalúbban kezeli.