Tévedésből utaltak több pénzt a minisztériumi vezetőknek

Fotó: MTI/MTVA / Beliczay László / MTI/MTVA / Beliczay László

-

Belső vizsgálatot rendelt el az Emmi, miután megírtuk, hogy a minisztérium vezetőinek kifizették számlavezetési díjukat, holott ezt a juttatást a kormány tavaly megszüntette. Az érintettektől a plusz pénzt a következő havi fizetésből vonják le.


Adminisztrációs hiba miatt fizettek folyószámlaköltség-térítést az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) politikai vezetőinek - írta a VS.hu-nak péntek este megküldött válaszában a tárca sajtóosztálya.

A minisztérium közigazgatási államtitkára azonnali vizsgálatot indított annak érdekében, hogy megtalálja az ügy személyi felelősét. A sajtóosztály válaszában arra is kitért, hogy a kifizetett összegeket vissza kell fizetni. A tévesen átutalt nettó 5 895 forintot az érintettek következő havi juttatásából levonják.A VS.hu pénteken számolt be arról, hogy az Emmi vezetői – köztük Balog Zoltán miniszter – nyáron kétezer forint folyószámlaköltség-térítést kaptak. A bank- és csekkadó miatt megnőtt számlavezetési díjak ellentételezésére annak ellenére fizettek a minisztérium vezetőinek, hogy a kormány tavaly nyáron megszüntette az ilyen jellegű kifizetéseket.