Tényleg nem jön be a nyáron a HÉV a Batthyányig

-

A tervek szerint a Sziget kezdetére végeznek a fonódó villamoshálózat építését nem bíró födém megerősítésével.


2015. június 6-ától (most szombattól) augusztus 8-án az utolsó járatindulásig, azaz a Sziget 2015 fesztivál kezdetéig a H5-ös HÉV-vel rövidített útvonalon, a Batthyány tér M+H végállomás érintése nélkül lehet csak utazni, mert – ahogy azt a BKK korábban közölte – a budai fonódó villamoshálózat kivitelezője a HÉV-alagút födémjének további megerősítését végzi, valamint ennek részeként oszlopsort épít be a Batthyány téri végállomáson.

A HÉV-pótlás első, június 6-ától július közepéig tartó ütemében a vonatok Szentendréről, illetve Békásmegyerről a Margit híd, budai hídfőig, a HÉV-alagútban található megállóhelyig közlekednek. A Batthyány tér M+H (a buszvégállomás vásárcsarnok felőli oldalán) és a Margit híd, budai hídfő (a 9-es, a 26-os, a 86-os, a 160-as, a 260-as és a 260A busz megállója) között HÉV-pótló autóbuszok viszik az utasokat.

Várhatóan július közepétől augusztus elejéig hosszabb szakaszon, a Szentlélek tér és a Batthyány téri végállomás között pótolják majd a H5-ös HÉV-et, mert a BKV ebben a kisebb forgalmú időszakban vágánykarbantartási munkákat végez a vonalon.

Augusztus elejétől 8-án az utolsó járatindulásig újra csak a Margit híd, budai hídfő és a Batthyány tér között kell majd pótlóbusszal utazni a H5-ös HÉV helyett.

További részleteket a H5-ös HÉV nyári közlekedéséről itt olvashat.