Tagadja a vádakat a baloldali politikus, de inkább független lesz

-

A Magyar Nemzet Online által közzétett hangfelvétel szerint a baloldal VII. kerületi képviselőjelöltje, Garabits Károly arról elmélkedett: „lopni az tud, aki profi a szakmájában, az amatőr az megbukik.” A korábban a Fideszt is megjárt politikus tagadta a felvétel hitelességét, de azért inkább független lesz.


Nem kívánja személyével terhelni a baloldali összefogás pártjait, ezért független képviselőjelöltként folytatja a kampányt Garabits Károly – számolt be róla a VII. kerületi politikus az MTI-nek. Garabitsról a Magyar Nemzet írta meg: egy hangfelvétel tanúsága szerint a lopásról elmélkedett, kiemelve, hogy „előre nem fogadunk el pénzt.” A lap szerint a politikus azt is mondta, hogy megütötte Hunvald György volt VII. kerületi MSZP-s polgármestert és Gál György volt SZDSZ-es bizottsági elnököt, de meg fogja rugdosni azokat is, akik a körzetéből nem mennek el szavazni.

Garabits az MTI-nek is elmondta: a hangfelvétel valótlan, az nem az ő kijelentéseit tükrözi, ezért feljelentést tett a kerületi rendőrkapitányságon. A politikus továbbá arra kérte a Magyar Nemzetet, hogy az általuk megszerzett „állítólagos hangfelvétel” vágatlan anyagát adják át neki.

A politikus az MSZP, a DK és az Együtt VII. kerületi képviselőjelöltje volt. A hangfelvétel megjelenése után a Jobbik közölte: visszahívatná a politikust. A VII. kerületi Fidesz a közéletből való távozásra szólította fel Garabitsot, továbbá arra, hogy nyilvánosan kövesse meg Erzsébetváros polgárait, akiket szerintük eddig félrevezetett. Az MSZP arról beszélt: a kerületi szervezet dönt Garabits támogatásáról. Az Együtt-PM szerint ha igazak a vádak, vissza kell lépnie a jelöltségtől, míg a DK arról beszélt: úgy tudják, függetlenként folytatja, de jobban tenné, ha visszalépne az indulástól.

Korábban megírtuk: kanyargós Garabits Károly pályafutása, politikai pályafutását 1994-ben még az MSZP-ben kezdte, akkor lett a szocialisták támogatásával önkormányzati képviselő. A pártból aztán kilépett, később pedig a helyi Fideszben futott be karriert: 2005-ben már annak alelnöke volt. Ő nyújtott be ekkoriban kizárási indítványt is a jelenlegi HVG.hu-s rovatvezető, Hont András ellen, többek között azért, mert Hont Orbán Viktort kritizálta korábban. 2010 után szakított a Fidesszel, miután Vattamány Zsolt mellett ő is fideszes polgármesterjelölt szeretett volna lenni.