Szokott repülni? Ennek nem fog örülni

Forrás: Mundo Resink / Flicrk CC-BY

-

Kevés a hely a repülőgépeken, nem jut hely minden kézipoggyásznak, ezért bizonyos légitársaságok már most jelezték, a jelenleginél keskenyebb csomagokat engednek fel a gépekre.


Csökkentené a repülőgépre ingyen felvihető kézipoggyász méretét a Nemzetközi Légiközlekedési Szövetség, mert a kisebb táskákból több fér el, így senki sem maradna tárolóhely nélkül. Most ahány légitársaság utaztat, annyi méretben engedi fel a gépre a kézipoggyászokat. Eltér a cégek véleménye abban is, hogy milyen az ideális táskaméret.

A szövetség a napokban Miamiban azt javasolta, hogy a jelenleginél több mint ötödével, 21 százalékkal keskenyebb táskákat lehessen csak a gépekre felvinni - írja a The New York Times, hozzátéve, ha megtelik egy 120 utas befogadására alkalmas repülőgép, akkor nem jut mindenkinek pakolóhely az ülések feletti tárolókban. A kisebb csomagokat külön fel kell adni, amiért viszont fizetni kell.

A változás nem lenne kötelező a légitársaságoknak, ugyanakkor az Air China, az Avianca, az Azul, a Cathay Pacific, a China Southern, az Emirates, a Lufthansa és a Qatar Air jelezte, bevezetik az új szabályt.