Szijjártó beköltözött dunakeszi luxusvillájába

Fotó: ingatlan.com

-

A házat még tavaly vette a külügyminiszter, azóta teljesen felújította.


A Borsnak elismerte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, hogy beköltözött a tavaly 167 millió forintért vásárolt 400 négyzetméteres dunakeszi ingatlanába.


Azóta ráadásul teljesen felújította. A lap szerint a ház értéke már 200 millió is lehet, hiszen minden nyílászárót kicseréltek, és a ház belső tereit is átalakították.

A szomszédok továbbra sem bőbeszédűek, a lapnak csak egy szomszéd nyilatkozott, ő is csak annyit, hogy a külügyminiszter udvariasan bemutatkozik és köszön mindenkinek, akivel az utcán összefut. A közeli kisboltban pedig még nem látták azóta, amióta megvette a luxusvillát Szijjártó, valószínűleg azért, mert a közeli hipermarketbe járhat vásárolni családjával.

Tavaly ősszel mi is körbenéztünk a környéken, erről szóló cikkünket itt olvashatja. A ház megvásárlását Orbán Viktor is támogatta akkor, szerinte ugyanis fontos, hogy egy ország külügyminisztere méltó módon tudja fogadni partnereit akár az otthonában is.

Az ingatlan megvásárlását akkor még nem tartalmazta Szijjártó Péter vagyonnyilatkozata. A külügyminiszter azzal védekezett, hogy a vagyonnyilatkozatát három nappal előbb adta le, mint hogy a nevére került volna a ház. Sokan azt is fitogtatták, hogy honnan van ennyi pénze egy ingatlanra, amire úgy válaszolt: 80 millió a saját megtakarítása volt, a többit pedig családi segítséggel finanszírozta: a felesége és a felesége szülei összesen 20 milliót, a saját szülei 33 milliót adtak bele. Bankhitelt nem vett fel hozzá, csak 34 millió forint családi kölcsönt, amit vissza kell majd adnia.