Szigorítás jön a paralimpiai bizottság pénzügyeinél

-


Ari Lajos elnökségi tag, egészségügyi gazdasági szakember kap pénzügyi ügyintézési, úgynevezett banki aláírási jogot Deutsch mellett az egyelőre elnök nélküli Magyar Paralimpiai Bizottságban.


Gömöri Zsolt, a pénzügyi botrányokba keveredett addigi elnök múlt kedden mondott le, a július 6-i közgyűlésig Deutsch Tamás alelnök látja el az elnöki feladatokat.

Gömöri egyedül is aláírhatott, Deutsch viszont alelnökként nem, ezért kellett egy második aláíró, ez lett Ari. Együttes aláírás lesz, azaz ezentúl minden utaláshoz két ember kell.

A kétemberes aláírás a jelenlegi javaslat szerint az elnökválasztás után is megmarad majd, vagyis a teljes jogkörű elnök sem intézhet majd egyedül semmilyen pénzügyet.


Ari Lajos megkeresésünkre azt mondta, az elnökségben ő az egyetlen közgazdász, ezért döntöttek így. Kérdésünkre hozzátette: mindez nem azt vetíti előre, hogy ő lenne a következő elnök, társadalmi munkában szívesen szolgálja tovább a paralimpikonokat, de „az elnökség szóba sem jöhet”.

Ari tíz éven át volt az Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesületének elnöke. 1983–2012 között az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet gazdasági igazgatója, két évig megbízott főigazgatója volt.