Figyelem! Felnőtteknek szóló tartalom.

Elmúltam 18 éves, Belépek. Még nem vagyok 18 éves.

Szexelni és önkielégíteni tanítja a menekülteket a német kormány

Forrás: VS.hu

-

Kimondottan az országba érkezett menekülteknek szól az a szexuális felvilágosító oldal, amelyet nemrég indított az egyik német kormányzati hivatal. Az oldalon szemléletes ábrák mellett arabul és fársziul is olvashatók alapinformációk a párkapcsolatokról, az orális és anális szexről, az önkielégítésről, a homoszexualitásról. De arról is, miként kell tárgyalni egy szexmunkással, és hogyan kell valamire nemet mondani.


A német egészségügyi minisztérium egyik háttérintézményeként működő Egészségügyi Felvilágosításért Felelős Szövetségi Központ (BZgA) által elindított Zanzu című honlapon 13 nyelven, köztük arabul, fársziul, törökül, románul és oroszul is olvashatók az alapvető információk az emberi testről, a családtervezésről, a várandósságról, a szexuális úton terjedő fertőzésekről, a szexualitásról, a párkapcsolatokról és az alapvető jogokról.

Az oldal bevallottan a bevándorlóknak szól. A készítők szerint ugyanis a legtöbb keleti, közel-keleti és afrikai országban nem tanítanak párkapcsolati és szexuális ismereteket, és ezek ott más helyről sem szerezhetők be, mert tabunak számítanak. Elke Ferne, a német családügyi minisztérium politikai államtitkára a Süddeutsche Zeitungnak azt mondta: „A hozzánk érkezett emberek ezen az oldalon diszkrét és közvetlen hozzáférést kapnak ezekhez az információkhoz.”

Az oldalt a belga szexuális egészséggel foglalkozó intézet, a Sensoa dolgozta ki. A szöveg több helyen nem is németországi, hanem belgiumi példákat és jogszabályokat idéz. Az érthetőséget néha már a bugyutaságig egyszerű szövegek és ábrák segítik, az olvasni nem tudók pedig meg is hallgathatják a tájékoztató szöveget. A nemes cél ellenére a kezdeményezés elég abszurd. Íme néhány idézet és kép.

„A szex több mint közösülés. Ehhez tartozik más dolgok mellett a csók, a simogatás és az orális szex is. Saját magával is szexelhet (önkielégítés). (...) A párkapcsolatoknak sokféle formája lehet, és a szexuális élet is különféle. Vannak, akik a házasság előtt szexelnek. Mások várnak ezzel a házasságig. Vannak, akiknek csak egy partnerük van, másoknak több. Azonos neműek is létesíthetnek egymással szexuális kapcsolatot.”Figyeljen rá!

„A szex nem csak a jó technikáról szól. Az is fontos, hogy figyeljen partnere érzéseire és vágyaira, kerüljenek intim közelségbe, és teremtsenek megfelelő hangulatot. (...) A szex nem mindenkinek ugyanúgy jó. Beszélgessen partnerével a vágyairól és érzéseiről. Együtt is kísérletezhetnek."Egyezzen bele!

„A beleegyezés azt jelenti, hogy mindkét félnek akarnia kell a szexet, és mindkét fél bármikor dönthet úgy, hogy abba akarja hagyni.”Simogassa!

„A szex gyakran a másik ember simogatásával, cirógatásával, csókolgatásával, nyalogatásával, és az erogén zónák izgatásával kezdődik. Ha mindkét fél izgalomba jött, valószínűleg közösülni is szeretnének."Feküdjön, üljön, álljon, guggoljon!

„A vaginális közösülés azt jelenti, amikor a nő vaginájába behatol egy merev pénisz. Variálható pozíciók: a szex közben feküdhet, ülhet, állhat vagy guggolhat. A férfi lehet a nőn, vagy a nő a férfin, vagy a férfi a nő mögött. Variálja a mozgás sebességét, ritmusát és intenzitását.”


német szexuális felvilágosítás menekülteknek


Nyalogassa!

„Orális szex egy nővel: a partner nyalogatja, szívogatja vagy finoman harapdálja a női nemi szervet. A csikló általában nagyon érzékeny.

Orális szex egy férfival: a partner a szájával, a nyelvével és az ajkaival izgatja a férfi péniszét és herezacskóját.”


német szexuális felvilágosítás menekülteknek


Khm!

„Az anális szexnél, azaz az ánuszon keresztül történő közösülésnél egy merev pénisz hatol be az egyik személy ánuszába. Egy férfi vagy egy nő is benyúlhat az ujjával az ánuszba, vagy izgathatja azt.”


német szexuális felvilágosítás menekülteknek


Húzogassa, variálja!

„Önkielégítés férfiaknak: Fogja meg a péniszét, és a kezével mozgassa előre-hátra. Variálja a mozgást a sebesség, a ritmus és az intenzitás változtatásával.

Önkielégítés nőknek: Simogassa a nemi szervét, a csiklóját, a szeméremajkait, a mellbimbóit, a mellét és a fenekét. Vezesse be az ujját a vaginába, és mozgassa az ujját. Variálja a mozgást a sebesség, a ritmus és az intenzitás változtatásával.”


német szexuális felvilágosítás menekülteknek


Próbálja megbeszélni!

„Egy kapcsolatban különböző problémák merülhetnek fel. Például: eltérő véleményük és elvárásaik vannak, úgy érzi, hogy partnere nem figyel eléggé önre, ön másba szerelmes, ön vagy a partnere féltékeny, erőszakra kerül sor a kapcsolatban, már nem szerelmes a partnerébe. ...Ha párkapcsolati problémája van, próbáljon meg beszélni a partnerével vagy valakivel, akiben megbízik. Szükség esetén szakember segítségét is igénybe vehetik.”német szexuális felvilágosítás menekülteknek


Alkudjon!

„Minden szexuális kívánságát megbeszélheti egy szexmunkással, de ő ezt nem köteles elfogadni. Meg fogja mondani önnek, mire van lehetőség, mire nincs, és ez mennyibe fog kerülni."


német szexuális felvilágosítás menekülteknek


Az erőszak vajon mi?

Az oldal a szexuális sokszínűség megtárgyalásán túl igyekszik mindenre kitérni. Beszél a szüzességről, a várandósságról, a terhességmegszakításról vagy a túlzott pornófogyasztás által okozott problémákról. Részletesen szól a párkapcsolati erőszakról is. Külön felhívja a figyelmet arra, hogy ez nem csak a másik fél elleni fizikai agressziót jelenti. Ide tartozik a sértésekkel, a másik megalázásával, fenyegetésével elkövetett pszichológiai erőszak, a másik szexre kényszerítése, sőt a partner gazdasági értelemben vett kizsákmányolása is, amikor a másik pénzét annak akarata ellenére használja fel valaki, nem ad elég pénzt a háztartás fenntartására, vagy megtagadja tőle az alapvető javakat.

Az oldal arra is tanít, hogyan kell nemet mondani, ha a partner olyat akar, amit a másik fél nem.

„Világosan mondja meg, mit nem akar. Üljön vagy álljon egyenesen, és nézzen a partnere szemébe. Magyarázza el, miért mond nemet. Ha szükséges, ismételje meg még egyszer. Ne érezze magát bűnösnek ezért. Ne tegyen olyan ígéretet, amit nem tud betartani.”


német szexuális felvilágosítás menekülteknekA Zanzu ismerteti a szexualitással összefüggő alapvető jogokat is. Külön kiemeli, hogy Európában senkinek nincs joga mást házasságba kényszeríteni vagy erről a nevében dönteni, a törvény pedig bünteti, ha egy felnőtt kiskorúval létesít szexuális kapcsolatot.