Szerbia üzent az Iszlám Államnak

-

Aki azt gondolja, hogy Szerbia könnyű préda lesz, az nagyon téved – mondta a belügyminiszter.


Teljes erővel dolgoznak a szerbiai biztonsági szervek a terrorveszély elhárításán és az ország biztonságának megőrzésén – hangsúlyozta Nebojsa Stefanovic szerb belügyminiszter az orosz tulajdonú Sputnik nemzetközi hírügynökség belgrádi irodájának adott interjúban.

A politikus elmondta, hogy az ország déli részén megerősítették a biztonsági intézkedéseket, és „aki azt gondolja, hogy Szerbia könnyű préda lesz, az nagyon téved”. Elmondta, hogy felállt egy terrorelhárítási stáb, amely mindennap ülésezik, hogy minél hatékonyabban lehessen elhárítani a lehetséges veszélyeket.

A belügyminiszter hozzátette, hogy elsősorban azokat a személyeket figyelik meg, akik korábban külföldi harcokban vettek részt az Iszlám Állam nevű terrorszervezet oldalán, és már visszatértek hazájukba. Ugyanakkor a Szerbiába érkező migránsok ellenőrzését is szigorították, mert „fennállhat annak a veszélye, hogy valaki közülük potenciális terrorista”. Hozzáfűzte ugyanakkor, hogy a cinkosokat és segítőket is el kell ítélni, mert csak így lehet hatékonyan harcolni az Iszlám Állam ellen.