Szabolcsban lelassult a közlekedés, Borsodban fagyos utak várhatók

Fotó: MTI / Kaszás Tamás

-


Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében kora délután kezdett el havazni, a megyeszékhely környékén péntek estig néhány centiméter hó hullott le. A főutak és az autópályák latyakosak, vizesek, de jól járhatóak, a forgalom azonban kissé lelassult Nyíregyházán és környékén.

Délután öt óráig két baleset történt a megye útjain: Baktalórántházánál egy román rendszámú mikrobusz borult fel, Tiszabercel és Gávavencsellő között pedig egy személyautó borult az árokba. Egyik balesetben sem sérült meg senki.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében délelőttől már nem esik a hó, az enyhébb időjárásnak köszönhetően mindenhol olvad, az esti, éjszakai órákban inkább a lefagyások okozhatnak gondot az autósoknak.

A megyében péntekre virradóra, illetve a reggeli órákra helyenként öt-nyolc centiméter vastagságú hó esett, de az edelényi, putnoki térségben nyolc-tíz centimétert is mértek. Több baleset is történt, ezek közül a legsúlyosabb a 3-as számú főúton, Garadna település közelében, ahol öten sérültek meg, amikor két kamion és egy kisbusz ütközött össze.

A bükki síparadicsomnak is nevezett Bánkút síklubjának honlapja arról adott hírt, hogy szombaton elindítják a szánkópályán található E és L jelű felvonókat, illetve a D jelű felvonót is. Bánkúton 13 centiméternyi hó esett pénteken.