Soron kívül lép az ügyészség a szegedi rasszista támadás ügyében

-

Épp végzi a rendkívüli nyomozati cselekményeket és intézkedik a szegedi ügyészség, de egyelőre nem részletezte, hogy mit mindent jelenhet ez. Mindenesetre azt ígéri, még ma beszámol a nyilvánosságnak. Az esetről készült videó eltűnt a YouTube-ról.


A Szegedi Nyomozó Ügyészség már ki is tűzte sajtótájékoztatója időpontját délután háromnegyed egyre.

Azt is közölte, hogy az eljárást közösség tagja elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatti folytatja.

A közösség elleni erőszakba ugyanis feltehetően a szombat esti támadásban megvert egyetemista lány kubai születésű, bevándorlónak hitt barátjának bántalmazása tartozik, a lány és testvére megverése más bűncselekménynek minősíthető, lehet, hogy a tájékoztató idejére már erre is kitér az ügyészség.

Amely azért vette át a nyomozást a rendőrségtől, mert az eddig ismert egyetlen gyanúsított börtönőr volt, és minden rendvédelmi szervezet tagja ellen a törvényi előírás szerint csak az ügyészség járhat el.

Közben a YouTube videómegosztó portálról eltávolították a Belvárosi híd alatt történtekről szóló felvételt, azt egyelőre nem világos, hogy ennek köze van-e az ügyészség soron kívüli nyomozati cselekményeihez és intézkedéseihez. A videó felbukkanásának a sértettek is örültek, azt nyilatkozták, a hatóságok így biztosan könnyebben elkaphatják a támadókat.