Rogán: a Stop Soros törvényt újra elő kell venni

Fotó: VS.hu / Mudra László

-

Az összes parlamentbe jutott ellenzéki párt összességében kevesebb szavazatot kapott, mint a Fidesz-KDNP, és amikor az ellenzék vitatja az eredményt, valójában menekül a saját felelőssége elől – mondta Rogán Antal. A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter szerint új kormányzásra készülnek, amelynek irányait április 8-án kijelölték a magyar emberek. A népesedési problémákra a születések számának a növelése a megoldás és nem a bevándorlás.


"Történelmi eredmény háromszor egymás után kétharmaddal megnyerni egy országgyűlési választást. A mostani választás egy nagyon erős felhatalmazást ad a kormánynak" – mondta Rogán Antal az Origónak. Szerinte nagy választási küzdelmen vannak túl és a kampányban az emberek alaposan megismerhették az összes induló párt álláspontját az ország legfontosabb kérdéseiről.

A vasárnapi választáson a magyar emberek "meggyőző többséggel" hoztak döntést és kijelölték a számukra fontos kérdéseket: a migráció megállítását és a nemzeti szuverenitás megvédését – mondta.

A miniszter szerint nem folytatásra, új kormányzásra készülnek. "Orbán Viktor miniszterelnök és a Fidesz-KDNP politikai közössége mindenkinek a munkájára számít, de nem ugyanolyan feladatkörben és nem ugyanazon a poszton." Rogán azt mondta, "a Fideszben régi szokás, hogy nálunk nem pozíciót, hanem feladatot osztanak".

A miniszterelnök a szerdai kormányülésen megköszönte a miniszterek munkáját. Új döntések nem lesznek, a tárcák előkészítik az átadás-átvételt, az elvégzett munkáról a miniszterek számot adnak a nyilvánosság előtt is. Május elejére sokkal többet lehet majd tudni a várható kormányzati szerkezetről.

A kérdésre, meg lehet-e állítani az uniós betelepítési terveket a júniusi uniós csúcson, Rogán azt mondta, óriási lesz a nyomás, hogy a magyar kormány fogadja el júniusban az új európai bevándorlási jogszabályt.

A miniszter szerint elfogadhatatlan az új brüsszeli menekültpolitika, mert az rosszabb a réginél is. Az új európai menekültpolitika lényege, hogy egy állandó mechanizmus keretein belül folyamatosan hoznák be és osztanák szét a bevándorlókat. "Mi ebből nem kérünk" – mondta.

Rogán szerint április 8-án a magyar emberek megadták a felhatalmazást ahhoz, hogy a kormány minden eszközzel éljen a nemzeti szuverenitás megvédése érdekében. Az Országgyűlés ismét napirendre fogja venni azt a 2016-os alkotmánymódosítást, amit a Jobbik elutasított. (Ez az idegen népesség Magyarországra telepítésének tiltását kezdeményezte.)

Rogán szerint a Stop Soros törvényt le kell porolni, újra elő kell venni és az új körülményeket is szem előtt kell tartani. A javaslatot nem kiüresíteni, hanem bővíteni kell – mondta. Szerinte az Avaaz-féle manipulációs technikákat például a Stop Soros törvénycsomag kiegészítésénél figyelembe kell venni.

A miniszter szerint Magyarország ellen a támadás már csütörtökön elkezdődött, az Európai Parlament állampolgári jogi, bel- és igazságügyi bizottsága (LIBE) tárgyalt a hazugságoktól és tárgybeli tévedésektől hemzsegő Sargentini-jelentésről. "Ez egy Soros-jelentés. Soros szervezetei készítették elő az ő sok százszor elmondott hazugságaikat tükrözi vissza. A dokumentumnak egy célja van, hogy nyomást gyakoroljon a magyar kabinetre."

A kérdésre, elindítják-e Magyarország ellen a hetes cikk szerinti eljárást, Rogán azt mondta, "ágyútűz lesz, de ilyen eljárás nem", mert a magyar és a lengyel kormány biztosította egymást arról, hogy politikai boszorkányüldözés esetén vétózni fognak. Ez pedig egy politikai boszorkányüldözés, hiszen azok az állítások, hogy például Magyarországon ellenzéki politikusokat vernek, ezek igazak voltak, csak nem most, hanem 2006-ban, akkor semmiféle eljárást nem indítottak el.

A Nemzetközi Valutaalap is csatlakozik "az ENSZ és Brüsszel kórusához" és jó dolognak próbálja beállítani a migrációt – mondta. Az IMF, az ENSZ és a brüsszeli dokumentumokat olvasva lassan úgy tűnik, a migráció egy csodaszer, de ez nem igaz, a migráció nem a gondok megoldása, hanem újabb bajok okozója. Rogán szerint a migráció veszélyezteti az európai kultúrát, az európai emberek biztonságát, és nem megoldja a problémákat, hanem újakat generál.

A népesedési problémákat a családok támogatásával kell kezelni. A népesedési problémákra a születések számának a növelése a megoldás és nem a bevándorlás – mondta.

A választási csalásokról azt mondta, a magyar emberek egyértelműen döntöttek, ezt a vak is látja. "Amikor az ellenzék vitatja az eredményt, valójában menekül a saját felelőssége elől. Ez kicsit gyerekes, de azért van demokrácia, hogy mindenről lehessen vitatkozni" – mondta Rogán, aki szerint "a politikai bolhacirkuszt" azt teszi nyilvánvalóvá, hogy átlagos számú jogorvoslati kérelem van a választási bizottságok előtt. Nem több és nem kevesebb, mint négy vagy nyolc éve.