Robbantásra készülhettek a görög neonácik

Fotó: Ggia

-

Fegyvereket és robbanóanyagokat találtak a rendőrök.


Két neonáci csoport tizenegy tagját vette őrizetbe a görög terrorelhárítás. Az Athénban és két vidéki városban tartott házkutatásokon robbanóanyagot, fegyvereket, Molotov-koktélokat és propagandaanyagokat találtak. A rendőrök szerint a csoport robbantásos merényletre készülhetett.

Az őrizetbe vettek a Combat 18 nevű nemzetközi neonáci szervezet görögországi ágához, valamint egy helyi szélsőjobboldali csoportosuláshoz tartoztak. A Combat 18 a több országban betiltott neonáci Blood and Honour fegyveres ága. A most őrizetbe vett szélsőjobboldaliak állítólag több tucat támadást hajtottak végre baloldaliak által látogatott épületek és vendéglátó egységek ellen.

Kedden hat szélsőjobboldalit fogtak el, a gyanú szerint robbantásos merényleteket hajtottak végre menekültek és baloldali politikai szervezetek ellen.

Az elmúlt hónapokban megsokszorozódtak a hasonló támadások Görögországban. Tíz napja legkevesebb öt ember megsebesült, amikor szélsőjobboldaliak rajtaütöttek egy antifasiszta szervezet irodáján Pireuszban.