Robbanószerrel hajtott be egy belga laktanyába, majd lőtt

Fotó: BELGA / BRUNO FAHY

-

A megdöbbentő esetről ellentmondóak az információk. Annyi biztos, hogy a férfi elmenekült, és jelenleg is nagy erőkkel keresik.


Egy maszkos fegyveres robbanóanyaggal megpakolva behajtott egy belgiumi katonai központba, majd lövések is dördültek – írta a Daily Mail, noha a BBC szerint robbanóanyagról csak a helyi sajtó számolt be, azt azonban nem kommentálták a hatóságok.


Az eset nem sokkal pirkadat után történt Flawinne nevű településen, ahol egy kommandós egység állomásozik. Jelenleg csak ötvenen, mivel a többiek a tengerentúlon gyakorlatoznak.

Miután a kocsi áttört a laktanyát övező kerítésen, lövések is dördültek – tudta meg a Daily Mail igazságügyi forrásból a lap. A maszkos férfi elmenekült, úgy tudni, egyedül volt. Belgium védelmi minisztere, Tony Langone a lap szerint azt mondta, tűzszerészeket küldtek a helyszínre, mert úgy gondolják, hogy az autó tele van robbanóanyaggal.

A miniszter azt is elmondta, hogy senki sem sérült meg az incidensben, de a támadó fel van fegyverkezve és veszélyes, ezért minél előbb el kell kapni.Egy, a bázistól 100 méterre lakó szemtanú azt mondta, hogy a rendőrökön golyóálló mellény van most, és ő haza se tud menni, mert lezárták a környéket.

A kocsi egy sötétkék Ford Escort volt, amely a rendszámtáblája szerint egy Belgrádból származó emberé, aki nem messze Flawinne-től lakik. A helyszínen készült képeken az látható, hogy a kocsi kerekeit kilőtték, és a karosszérián is több golyó ütötte nyom látható.

A hatóságok tudni vélik, ki a támadó, azt viszont nem mondták el, hogy mi volt az indítéka.

Nem ez az első ilyen eset az utóbbi időben Belgiumban. 2014-ben egy dzsihadista támadó a brüsszeli zsidó múzeumnál négy embert ölt meg, most januárban a biztonsági erők megöltek két feltételezett dzsihadistát Velviers-ben, szerintük ugyanis merényleteket terveztek.