Részleteket közöltek a gyilkossággal vádolt fideszes ügyéről

Fotó: MTI / Mihádák Zoltán

-

Dunaföldváron öltek meg egy vállalkozót. Összesen három embert gyanúsítanak a gyilkossággal, köztük a helyi fideszes Gál Rolandot.


Eltűnésének napján otthonában ölték meg azt a dunaföldvári vállalkozót, akinek holttestét vasárnap találták meg eltemetve egy dunaújvárosi ház pincéjében – közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi főkapitány-helyettese kedden Szekszárdon, sajtótájékoztatón. Molnár Gábor elmondta: a 41 éves áldozatot 2013. május 1-én dunaföldvári otthonában bántalmazták, a férfi belehalt sérüléseibe.

Az emberöléssel három embert gyanúsítanak, G. A. 44 és Sz. J. 32 éves dunaújvárosi lakosokat és a 40 éves Gál Rolandot, aki a helyi Fidesz önkormányzati képviselője, mindhárman előzetes letartóztatásban vannak.

Az áldozat eltűnését 2013. május 4-én jelentette be testvére. Az eset körülményeit a paksi rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretében vizsgálta. Feltárták a férfi kapcsolatrendszerét, és bár több ellentmondás volt az adatok között, azok ekkor még nem indokolták büntetőeljárás megindítását. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság 2014-ben kapcsolódott be a vizsgálatba, majd idén január 5-én indított büntetőeljárást az ügyben.

A főkapitány-helyettes felidézte: elsőként Sz. J.-t vették őrizetbe január 29-én. Február 9-én Gál Rolandot a dunaújvárosi lakásán fogták el. Az Ausztráliából akkor hazatérő G. A.-t pedig vasárnap délelőtt a Liszt Ferenc-repülőtéren vették őrizetbe.

A rendőrök február 14-én, vasárnap Dunaújvárosban, egy Petőfi utcai ház területén kutattak a holttest után, amelyet a ház pincéjében tetemkereső kutya észlelt. Az áldozat két-három köbméternyi építési törmelék és beton alatt volt, amelyre később egy épületet is emeltek. Molnár Gábor azt mondta, az eddigi információk szerint a férfi holttestét még a gyilkosság napján Dunaújvárosba vitték és elrejtették.

A rendőrség a hétfői boncolás után biztosra veszi, hogy a dunaföldvári vállalkozó holtteste került elő – mondta a rendőrségi vezető.

Molnár Gábort megkérdezték, tettek-e beismerő vallomást a gyanúsítottak. Azt válaszolta, hogy a rendőrség birtokában személyi és tárgyi bizonyítékok is vannak, ezekről azonban a nyomozás érdekében nem nyilatkozik. Az indítékra vonatkozó kérdésekre mindössze annyit mondott, hogy a három gyanúsított ismerte egymást.

A bántalmazás körülményeiről szólva közölte: nincs információja arról, hogy fegyvert vagy más eszközt használtak volna a gyanúsítottak. Elmondta azt is, vannak adatok arról, hogy előre kitervelten követték el a bűncselekményt, ezt azonban még vizsgálják. Jelezte: az ügyben további gyanúsítások várhatók.

Gál Rolandnak a múlt héten felfüggesztették párt- és frakciótagságát. 2006 óta dunaújvárosi fideszes önkormányzati képviselő, a városi közgyűlés közbiztonsági bizottságának is vezetője volt.

(Képünk illusztráció)