Rendőrnek öltözve támadtak a menekültekre Calais-nál

-

Öt helyi férfit vettek őrizetbe még szerdán, akik januárban három szíriai menekültre támadtak az észak-franciaországi város pályaudvaránál - erősítette meg a lille-i bűnügyi rendőrség az I-télé francia hírtelevízió értesülését.


A 18 és 48 év közötti férfiak rendőröknek öltöztek, és vasrudakkal meg teleszkópos gumibotokkal rohantak rá a menekültekre, akik az eset után azonnal feljelentést tettek.

Elismerték, hogy a rendőri erőkre akarták terelni a gyanút, és egyikük azt kiabálta, hogy rendőrség, amikor a támadáskor szembekerültek a menekülőkkel. A házkutatáskor rendőrségi adóvevőket is találtak a lakásukon.

Az öt férfi a rendőrségi tájékoztatás szerint többször is bántalmazott menekülteket. Egy órával azelőtt, hogy a három szíriait megtámadták, egy 13 éves gyereket vertek meg, ráadásul elrabolták a személyes tárgyaikat és a mobiltelefonjaikat is.

Az I-télé úgy értesült, hogy legalább öt alkalommal rabolt az öt fős csoport, és egyik tagjuk szervezte február 6-án a bevándorlásellenes tüntetést Calais-ban.