Rendőri védelmet kért és a Betyársereggel fenyeget Érpatak vezetője

Forrás: MTI/MTVA / Balázs Attila

-

Firkászokból álló szabadcsapatoktól retteg Orosz Mihály Zoltán, amiért egy újságíró a Facebookon beszólt neki.


"Szabadcsapatokat szerveznek ellenem a facebook-on a liberális demokraták (és a fizetett nyüszítők és uszítók) egy Stumpf András nevű liberális firkász és bértollnok vezetésével" - így kezdődik Orosz Mihály Zoltán, Érpatak polgármesterének levele, amelyet a legfőbb ügyésznek, a belügyminiszternek és a rendőrfőkapitánynak címzett.

A politikusnál ez a bejegyzés tette be a kaput, Stumpf András, a Mandiner munkatársa ebben egy olyan videóról fejti ki a véleményét, amelyben egy helyi lakos bocsánatot kér a polgármestertől. Orosz a levelében további hét újságírót és civilt is megnevez, akik szerinte csatlakoztak Stumpf ötletéhez.

A levélben azt írja, szerinte mindez bűncselekmény, azon belül is "közösség elleni uszítás és/vagy önbíráskodás és/vagy zaklatás stb.", és intézkedést, nyomozást, illetve segítséget, védelmet kér. „Kérem, hogy ezen levelemet tekintsék büntető-feljelentésnek!", írja.

A polgármester a címzettekhez szólva a levélben hozzátette, hogy „az Önök cserbenhagyása esetén Tyirityán Zsolt barátom és betyárserege segítségét természetesen elfogadom, szükség esetén igénybe is fogom venni és meg fogjuk védeni magunkat."Ritkán fordul meg a fejemben, hogy szabadcsapatot szervezek, annak élén elmegyek Érpatakra, megfogjuk ezt az Orosz Mihá...

Posted by Stumpf András on Thursday, April 23, 2015