Rekordmennyiségű drog miatt vettek őrizetbe egy szaúd-arábiai herceget

-

A bejrúti repülőtéren mintegy 2 tonna amfetamin tablettát foglaltak le, a szállítmányt magánrepülőgépen vitték volna Szaúd-Arábiába . A herceget négy másik szaúdi állampolgárral együtt fogták el.


A libanoni repülőtér biztonsági szolgálata azért vette őrizetbe Abdel Mohszen bin Valid bin Abdel-Azízt, mert a gyanú szerint négy társával egy magánrepülőgépen próbált volna meg közel két tonna Captagon tablettát Szaúd-Arábiába szállítani.

Az ANI libanoni hivatalos hírügynökség szerint a pirulákat negyven bőröndben helyezték el. A gyanúsítottak kihallgatása folyamatban van, további részletek nem ismeretesek.

A tablettát, amely amfetamint és koffeint tartalmaz, Libanonban és Szíriában gyártják. Az éberség fokozása érdekében előszeretettel használják a szíriai harcokban részt vevő fegyveresek; a kábítószert főleg a többi közel-keleti országban, mindenekelőtt a Perzsa-öböl menti államokban értékesítik. Több országban már az évtizedekkel ezelőtt betiltották, mert függőséget okoz. Ettől függetlenül továbbra is rendkívül népszerű, csupán Szaúd-Arábiában mintegy 55 millió tablettát foglalnak le évente, ez azonban a becsempészett mennyiségnek csupán a 10 százaléka lehet a hatóságok szerint.