Rádiósok csinálják az új közszolgálati csatornát, a Petőfi tévét

Fotó: MTI/Beliczai László / MTI/Beliczai László

-

Március 15-én indul az MTVA új, fiatalokat célzó kulturális tévécsatornája, a Petőfi Tv. A műsort egyelőre a jelenleg is működő Petőfi Rádió stábja készíti, de a konkurensektől is megpróbálnak átcsábítani munkatársakat.


Egyelőre alapvetően a Petőfi Rádió munkatársai készítik majd a március 15-én induló, fiataloknak szóló új közszolgálati tévécsatornát, a Petőfi Tv-t. A stáb azonban még formálódik, egyelőre a versenytársaktól is megpróbálnak munkatársakat átcsábítani az új csatornához.

Az új csatorna vezetője a Petőfi Rádió jelenlegi felelős szerkesztője, Horváth Gergely lesz, ő korábban arról beszélt a közmédia saját honlapján megjelent interjúban: „Alkalmazkodva a 16-35 éves korosztály igényeihez és elvárásaihoz, élő közvetítéssel, saját tartalommal készülünk. Olyan programokat emelünk majd be a kínálatba, amelyek az ún. Y generáció mindennapjait érintik. Mindenképp szeretnénk ott lenni minden fontos fesztiválon és koncerten is, hogy ezek az események azokhoz is eljussanak, akiknek nincs lehetőségük személyesen ott lenni”.


Nagy változások jöhetnek a köztévében


Úgy tudjuk, a tervezett március 15-i indulást tartani tudják az új csatorna készítői, bár a munkatársak keresése nehezebben megy a vártnál. Mint a hvg.hu korábban megírta, a Hír Tv-nél például több szerkesztő, műsorvezető munkaszerződését úgy változtatták meg, hogy ha felmond, és 18 hónapon belül riválisnál vállal munkát, 6 havi fizetését köteles kifizetni.

A köztévénél folyik az új hírcsatorna működésének előkészítése is, a VS.hu-nak több, jelenleg futó politikai műsor készítésében résztvevő MTV-s arról számolt be, már szóltak nekik a főnökeik, hogy jövőre változások lesznek az ő munkájukba is. Az új hírcsatorna indítására hivatkozva állították le például a Duna Televízió hétösszegző vasárnapi beszélgetős műsorát is. Mint a Népszabadság hétfőn megírta, egyelőre még nem dőlt el, hogy az M1-et formálják át, vagy M5 néven teljesen új csatorna indul.